EVEN VOORSTELLEN

Angelique Coenen

Ik ben Angelique Coenen, vanaf 2010 de eigenaresse van Angel’s Curly Hair, tegenwoordig Krullen Atelier.

Omdat ik met mijn eigenwijze krullen te vaak teleurgesteld was na een kappersbezoek, ben ik me gaan specialiseren in het knippen en stylen van krullen. Met als resultaat dat ik nu dé krullenkapper in de regio Zetten ben! Nog steeds blijf ik mij ontwikkelen. Ik doe onderzoek naar producten voor krullend haar zonder chemische toevoegingen en volg regelmatig trainingen om zo het beste uit mezelf, maar ook uit jouw krullen te halen.

Ik vind het belangrijk om naar je wensen te luisteren en geef advies op maat. Iedere krullenbol is tenslotte weer anders en vraagt om een andere behandeling. Daarnaast zorg ik ervoor dat je krullen niet alleen perfect zitten tijdens je bezoek aan mijn salon, maar dat je je krullen ook thuis kunt blijven verzorgen met goede producten die bij jou passen.

Ik word blij van jou als je genoten hebt van een kappersbezoek in mijn salon en in het dagelijks leven weer vertrouwen hebt in je prachtige krullende haar!

CURLY HAIR IS NOT A TREND, IT’S A LIFESTYLE

Onze kniptechnieken

Curl By Curl trainingen worden gegeven door Lorraine Massey, bedenker van de Curly Girl Methode en oprichter van DevaCurl. Inmiddels heeft ze een nieuwe salon in New York Spiral x,y,z, een nieuwe productlijn; Curly World en geeft ze wereldwijd de Curl By Curl Trainingen. Hierbij wordt het haar krul voor krul droog geknipt op een manier waarbij het kapsel visueel moet kloppen.

De Rëzo Cut is bedacht door Nubia Suarez, eigenaar van Utopia Salon. Bij een Rëzo Cut wordt het haar droog geknipt en er worden er worden veel lagen gecreëerd, waardoor er volume ontstaat. Bij de Rëzo Cut wordt het haar lok voor lok geknipt. Ik gebruik hierbij alleen mijn vingers en een schaar. De nadruk ligt vooral op het creëren van een goed model.

Mijn geheim voor perfecte krullen is de Curlsys kniptechniek, ontwikkeld door Brian McLean. Hierbij pak ik steeds een bundel haar, waarvan de haren van nature bij elkaar zitten. Door elke bundel apart te knippen krijgt het haar de ruimte om te krullen. Deze manier van knippen kent 36 verschillende technieken, waardoor ik voor elke klant met slag, krullend en golvend haar het gewenste kruleffect realiseer.

Let your curls shine! De Devacut is ontstaan in 1994 in New York in de salon Devachan. Het bleek dat wanneer krullen ‘nat’ geknipt werden en deze opdroogde het resultaat vaak ongelijk was. Dit tot grote ontevredenheid van de geknipte modellen/dames. Met de Devacut techniek wordt er gekeken naar de natuurlijke haarstructuur, dikte en lengte, hoe het haar valt en hoe het haar opkrult. Het haar wordt krul voor krul geknipt waardoor je veel beter kunt zien hoe de krul terugvalt, waardoor er meer lengte behouden kan worden. Zo krijgt iedereen een knipbeurt op maat.